Apel la grevă contra genocidului | Stop Elbit Systems!

Operațiunea militară genocidară a Israelului în Fâșia Gaza continuă și anul acesta. Peste 22.000 de persoane au fost ucise de Armata Israeliană de la începutul agresiunii, iar un număr și mai mare a fost dislocat și și-a pierdut locuințele. În același timp, în Cisiordania, ocupanții israelieni au omorât sute de persoane.

La brutalitatea Israelului a răspuns o mișcare globală puternică în apărarea dreptului la existență al populației palestiniene. Milioane de oameni au ieșit în stradă pretutindeni în lume, existând și greve și întreruperi de activitate în solidaritate cu Palestina. La începutul lunii decembrie, peste 1000 de muncitori britanici organizați au blocat patru fabrici de arme din Regatul Unit. În Spania și Italia, angajații din Portul Barcelona și Portul Genova au refuzat să încarce pe vapoare arme pentru Israel și au cerut încetarea focului.

În România, în data de 13 ianuarie, mai multe manifestații vor avea loc la București, Cluj-Napoca și Timișoara. Lupta continuă, iar tematica ei în acest moment este structurată în jurul companiei militare Elbit Systems. Aceasta este o corporație transnațională care asigură aprovizionarea cu arme a Israelului prin operațiuni la nivel global, în principal vehicule pentru invazii terestre și aeronave de atac. Elbit controlează mai multe fabrici pe teritorii străine. Ea mai asigură și profitul capitaliștilor financiari, întrucât valoarea unei acțiuni ESLT la bursa de valori a crescut cu peste 20% în ultimul an.

Elbit Systems operează și în România, unde deține 3 companii și 4 fabrici cu peste 500 de angajați: AE Electronics Bacău, Simultec Măgurele și cele două fabrici Elmet de la Bacău și București. Chiar la finalul lui noiembrie, în plin genocid asupra populației din Gaza, Elbit Systems și ROMARM au semnat un acord de cooperare care vizează producția de artilerie la Uzina Automecanică Moreni.

Armamentul și materialele auxiliare produse în România în aceste fabrici omoară civili în Gaza și întrețin mașinăria de război a Israelului. Nimeni nu are nimic de câștigat din asta, în afară de regimul din Israel și de acționarii complexului militar-industrial. Considerăm că angajații din fabrici nu au nimic de câștigat atunci când producția internă de echipamente militare este subordonată intereselor unor contractori externi care practică genocidul și care riscă să atragă întreaga planetă, inclusiv România, într-un război global pentru a-și apăra obiectivele imperialiste și profiturile.

Facem apel la grevă împotriva genocidului și războiului!

Cunoscând istoricul de greve și mobilizare al sindicaliștilor din Moreni pentru a-și apăra drepturile salariale în fața administrației, ​​​​​​​facem apel la Sindicatul „Dreptatea” din Uzina Automecanică Moreni și la angajații întreprinderii să protesteze prin sistarea activității și să denunțe contractul cu Elbit Systems.
Facem apel la angajații din AE Electronics Bacău, din uzinele Elmet și din fabrica Simultec Măgurele să-și întrerupă activitatea în semn de protest și să ceară naționalizarea acestor fabrici pentru a fi utilizate în alte scopuri.
Facem apel la angajații din transporturi să refuze să transporte armament sau orice fel de materiale auxiliare către Israel și să blocheze operarea acestui tip de transporturi pe teritoriul României.

Mișcarea de masă pentru eliberarea Palestinei este acum mai puternică ca niciodată, pretutindeni în lume. Însă victoria în fața artizanilor războiului poate fi garantată doar cu sprijinul muncitorilor care fabrică armele și piesele fără de care acesta nu ar fi posibil. Imperialismul și financializarea războiului ne îndreaptă pe toți în direcția conflictelor globale în care oamenii de rând mor, iar politicienii și miliardarii își sporesc puterea.

Solidaritate internațională împotriva războiului! Nu avem nimic de pierdut!