Campanie | Retrageți acuzațiile și eliberați-i pe toți cei arestați în protestele #EndBadGovernance în Nigeria!

o campanie Internationalist Standpoint

Guvernul nigerian și forțele de poliție au reprimat cu brutalitate mișcarea de protest #EndBadGovernance. Vă rugăm să semnați apelul pentru retragerea tuturor capetelor de acuzare și eliberarea tuturor activiștilor închiși!

Poporul nigerian se confruntă cu o situație insuportabilă: sărăcie și foamete în masă, șomaj, inflație în creștere, corupție generalizată, omoruri continue și atacuri ale huliganilor. Guvernul Tinumbu a înrăutățit și mai mult situația oamenilor muncii în cele 15 luni de când a fost ales în funcție. 

De la 1 august,poporul nigerian este în stradă și protestează împotriva acestor probleme. Oamenii au fost întâmpinați cu violențe extreme din partea poliției, soldate cu moartea a 50 de protestatari din întreaga țară. De atunci, guvernul, poliția și agențiile de securitate au încercat să intimideze mișcarea. Au avut loc arestări în masă, încarcerări și procese. Au existat raiduri în centrele sindicale, iar Joe Ajaero, președintele Congresului nigerian al muncii, a fost arestat.

Unii dintre activiștii arestați ar putea fi acuzați chiar de trădare, ceea ce poate atrage pedeapsa cu moartea.

Membrii de sindicat, consilierii și parlamentarii aleși, personalitățile publice (academicieni, artiști, etc.) pot semna următorul apel pentru a exercita o presiune cât mai mare asupra guvernului nigerian, a sistemului judiciar și a poliției pentru a opri reprimarea protestatarilor.

Semnați apelul:

  • Retrageți toate capetele de acuzare și eliberați toți cei închiși pentru protestele #EndBadGovernance!
  • Opriți intimidarea activiștilor și a socialiștilor!
  • Opriți violența poliției asupra protestatarilor, nicio restricție asupra dreptului democratic de a protesta!

Cei 10 protestatari care sunt prezentați ca lideri ai acțiunii și care ar putea fi acuzați de trădare sunt:

Michael Tobiloba Adaramoye (aka Lenin), Adeyemi Abiodun Abayomi (aka Yomi), Suleiman Yakubu, Opaluwa Eleojo Simeon, Angel Love Innocent, Buhari Lawal, Mosiu Sadiq, Bashir Bello (aka Murtala), Nuradeen Khamis, Abdulsalam Zubairu.

Procesul lor a fost deschis pe 27 septembrie și a fost pusă în aplicare o cauțiune de 10 milioane de naira. Mulți alții rămân în detenție și nu știu dacă vor fi judecați pentru acuzații false de uneltire de război, terorism, trădare și tentativă de răsturnare a președintelui Bola Tinubu.

Lasă un comentariu