Comitetul Împotriva Războiului cheamă la protest în București, 25 noiembrie, ziua în care mai multe state europene vor vota bugetul militar.

Pe 25 noiembrie, se va vota bugetul militar și pentru război în mai multe țări europene. Noi, alături de tinerii și muncitorii organizați din întreaga Europă, ieșim în stradă să spunem STOP!

Rezistența anti-război este în creștere în toată lumea. Oamenii s-au săturat ca miliardele să fie convertite în rachete, tancuri și înarmare, în timp ce prețurile cresc, nivelul de trai scade și ne afundăm în sărăcie. Oamenii s-au săturat ca tinerii să moară pe front, în timp ce artizanii războiului trasează linii pe hartă din clădirile securizate în care sunt ascunși.

Chiar dacă pe hârtie suntem încă în starea de pace, UE luptă un război economic și social care lovește în primul rând în propria populație. Tinerii din toate țările europene sunt astăzi unul dintre cele mai precare straturi sociale, iar viitorul înspre care privim este unul tot mai incert. Sancțiunile și dimensiunea economică a războiului au distrus locuri de muncă de care familii întregi depindeau și au făcut din necesitățile zilnice un lux pe care tot mai puțini și-l permit.

Cu toate acestea, liderii noștri și elitele economice vor continuarea războiului. 500 de mii de soldați morți nu este suficient pentru a satisface setea de sânge a imperialiștilor de ambele părți ale baricadei. SUA vrea să trimită și mai multe rachete de atac spre Ucraina. Programele sociale sunt distruse, iar politici de austeritate ne sunt impuse pentru a strânge banii necesari războiului.

Cine are de câștigat? Miliardarii occidentali, oligarhii ruși și statele subordonate intereselor acestora. BlackRock, corporațiile din industria militară și acționarii acestora care își beau șampania pe Wall Street.

Cine are de pierdut? Muncitorul ucrainean și cel rus, care au început să dezerteze tot mai mult de pe frontul unde au fost trimiși să moară. Muncitorul din Europa care trebuie să-și plătească următorul set de facturi. Muncitorul din America, unde guvernul este capabil să ofere rachete pentru continuarea războiului peste ocean, dar incapabil să ofere îngrijire medicală de bază tuturor cetățenilor.

Nu avem de ce să murim în războaiele imperialiste. Inamicii noștri nu sunt peste nicio graniță, ei sunt mult mai aproape de noi. Ei sunt cei care dețin locurile unde muncim, televiziunile la care ne uităm și puterea politică din țările noastre. A venit momentul să le contestăm puterea.

La valurile de naționalism de diverse feluri stârnite de război, răspundem cu solidaritate internațională. Pe 25 noiembrie, în stradă în toată Europa. Toți la București! Cerem PACE.

Solidaritate,
Comitetul Împotriva Războiului


Avem nevoie de ajutorul tău pentru a ne organiza.

100 de oameni pot să fie ușor ignorați. 1.000 de oameni pot apărea pe prima pagină a ziarelor. 10.000 de oameni sunt o masă critică de care cei care dețin puterea încep să se teamă.

Avem nevoie de tine pentru a ne mobiliza. Dacă vrem să fim auziți, trebuie să circulăm apelul noi înșine – căci presa aservită intereselor imperialiste n-o va face. Să chemăm alături de noi colegii de la serviciu, colegii de la facultate, vecinii din bloc și nu numai.

Te rugăm să-ți notezi data în calendar, apoi să completezi formularul de mai jos dacă ești sigur/ă că vii.
Transmite-ne aproximativ câte persoane mai participă alături de tine.

Realizăm că o deplasare la București nu este ușoară pentru toată lumea. Plecăm în grupuri organizate, sau decontăm cheltuielile cu transportul din anumite orașe. Dacă ai nevoie de sprijin pentru a ajunge la București din alt oraș, scrie-ne și te sprijinim.

Contactează-ne la:
antirazboi@proton.me


Comitetul Împotriva Războiului este un grup informal de oameni care se opun imperialismului și războiului interstatal.
Comitetul Împotriva Războiului NU susține niciuna dintre taberele imperialiste aflate în confruntare, ci încearcă să articuleze o poziție independentă a noastră, a oamenilor care muncesc și întrețin societatea.